Onorariu avocat divort

Cand doi soti nu se mai inteleg, singura cale este sa divorteze pentru a nu afecta si alte persoane din jurul lor, dar mai ales pe ei. Desfacerea casatoriei se poate realiza de comun acord sau prin cale notariala. Pe langa actele necesare unui divort, in ceea ce priveste divortul in instanta, veti avea nevoie si de avocat.

Avocatul este esential intr-un proces pentru divort in instanta. Acesta va stii care sunt standardele si rigorile impuse de catre lege, ce aveti nevoie si ce puteti cere in instanta, dar si tot ce este necesar unei astfel de proceduri. Onorariul avocatului depinde in functie de complexitatea cazului si daca exista copii minori sau nu.

Intr-un proces de divort, avocatii prezinta sotilor metoda de mediere. Aceasta mediere este necesara in divortul in instanta, iar refuzul acesteia duce la respingerea cererilor de chemare in judecata. Un avocat este foarte important, mai ales daca neintelegerile duc la fapte grave si este destabilizata sanatatea copilului sau a unuia dintre soti.

  • Onorariu avocat daca divortul implica si copii minori – porneste de la 3.500 lei + un martor
  • Onorariu avocat daca unul dintre soti este rezident in strainatate, dar a avut ultimul domiciliu in tara – 3.500 lei + un martor
  • Onorariu avocat daca ambii soti sunt rezidenti in strainatate dar au avut ultimul domiciliu in tara – 3.500 lei
  • Onorariu avocat daca s-a incheiat casatoria in afara tarii si ultimul domiciliu a fost in tara – 3.500 lei + un martor

Sotii nu sunt obligati sa fie reprezentati de un avocat, dar aceasta optiune va fi foarte benefica. Un avocat va stii exact ce aveti nevoie, mai ales daca alegeti un avocat specializat in divorturi.

In plus, onorariul unui avocat pentru divort nu conteaza atat de mult pe cat conteaza durata procesului si castigarea acestuia. De asemenea, prezenta unui avocat este importanta si pentru actele necesare procesului de divort. Daca lipsesc acte importante, termenul de judecata se amana.

In cazul unui divort care nu implica minori, nu este necesara prezenta, contractul de asistenta judidica se poate incheia in mediul online.

Costuri suplimentare pot aparea in cazul unui partaj, totul depinde de masa partajabila, expertize ale valorilor bunurilor si asa mai departe. Onorariul avocatului se plateste pe baza unui contract semnat cu acesta pentru angajarea sa (reprezentarea in instanta). Pe de alta parte, angajarea unui avocat nu asigura castigarea procesului, dar creste sansele de a se intampla acest lucru. Lipsa unui avocat poate duce la pierderi majore si definitive in instanta.