Mediator divort

Divortul la mediator presupune ca ambele parti sa ajunga la un consens cu ajutorul unui mediator. Acesta va explica ambilor parti tot ce presupune incetarea casatoriei, urmand ca instanta sa verifice si apoi sa dea verdictul asupra divortului.

Un divort pe cale amiabila, cu ajutorul unui mediator se poate incheia mult mai repede decat cel din instanta. Chiar daca ati facut demersurile necesare unui divort pe cale judecatoreasca, puteti ajunge la un mediator cu care veti incheia un acord de mediere. In instanta, cu ajutorul mediatorului divortului, durata procesului se scurteaza si alte termene precum martorii – nu mai sunt necesare.

De retinut este ca, in momentul in care depuneti o cerere de chemare in judecata, avocatul care va reprezinta va trebui sa va ofere posibilitatea de a merge la un mediator, ambii soti avand obligatia de a face acest lucru.

In cazul in care mediatorul nu reuseste sa multumeasca ambele parti, sotii nefiind de acord cu vreo intelegere, totul se va intampla in instanta. De cealalta parte, daca se refuza contactarea mediatorului, cererea de chemare in judecata precum si cererea de divort, va fi respinsa.

Mediatorul pentru divort va economisi atat timp, cat si bani. Pe langa faptul ca puteti ajunge sa amanati procesul o perioada lunga de timp din cauza aglomerarii judecatoriei, costurile suplimentare pot interveni si ele pe parcurs. Divortul la mediator se reduce cu un termen semnificativ fata de cel in instanta, ne mai fiind necesare acte si alte proceduri judiciare.

In ceea ce priveste divortul in care sunt implicati si minorii, medierea se poate face si asupra acordarii custodiei comune. Acordul de mediere poate include toate aspectele asupra minorului, in cel mai mic detaliu. Se elaboreaza un plan parental pe o perioada lunga de timp, cu care sa fie de acord ambii soti, acest lucru fiind benefic pentru toate partile.

Solutia alegerii unui mediator pentru divort este una simpla, eleganta si economica. Fostii soti vor fi lamuriti in toate aspectele necesare desfacerii casatoriei lor, precum si la starea copilului. Interesul copilului fiind cel mai important. In afara faptului ca parintii nu vor mai locui impreuna, copilul trebuie sa creasca intr-un mediu familial, unde parintii se inteleg chiar daca nu mai locuiesc impreuna.

Daca divortul este dorit doar de unul dintre soti, mediatorul este responsabil de a discuta si cu cealalta parte, pentru a ajunge la un numitor comun – convenabil pentru ambele parti. Se poate ca dupa discutiile cu mediatorul, ambele parti sa renunte la ideea de a divorta sau sa se inteleaga la toate aspectele privind desfacerea casatoriei.