Avocat divort Bucuresti

Desfacerea casatoriei nu se face mereu de comun acord, iar partile nu ajung de multe ori la un consens urmand ca decizia sa fie luata in instanta. In acest caz, necesitatea unui avocat bun, care sa va reprezinte interesele este esentiala.

Atunci cand vine vorba de un avocat specializat in divorturi, mereu ne gandim ca acesta trebuie sa castige procesul, ba mai mult, bunurile comune sa ii revina unei singure parti si asa mai departe. Acest lucru nu este mereu cum ne dorim, dar angajarea unui avocat scade riscul de a pierde procesul.

Daca locuiti in capitala, avocatii sunt mult mai usor de gasit, precum si analizarea onorariului acestora este mai usoara. Necesitatea angajarii unui avocat este necesara atat pentru parte pe care o reprezinta, cat si pentru instanta unde se desfasoara procesul. In cazul neprezentarii uneia dintre parti, avocatul va putea sa ii reprezinte interesele si toate actele necesare unui astfel de proces. Un avocat pentru divort in Bucuresti va solutiona toate aspectele.

Avocatul pentru divortul in instanta este un aspect necesar chiar daca ambele parti aduc in instanta toate documentele cerute. Un avocat stie ce se cere, procesul, cum se inainteaza cererea de divort, cum ar trebui sa se comporte partea reprezentata de catre el si asa mai departe. Pe langa aceste detalii, avocatul are posibilitatea de a negocia cu partea care nu este de acord cu divortul.

In cazul in care locuiti in Bucuresti, avocatul specializat in divorturi va stii cu exactitate de ce acte aveti nevoie, cat timp dureaza procesul si cum trebuie sa se desfasoare ca partea reprezentata sa iasa in castig de cauza.

In instantel din capitala, un proces de divort care nu include partajul, dureaza aproximativ un an, din care:

  • Daca cererea de chemare in judecata se depune in perioada iulie-august, primul termen de judecata va varia intre 3 si 6 luni.
  • Solutionarea procesului precum si administrarea probelor dureaza intre 3 si 4 luni.
  • Redactarea hotararii de divort de catre judecator dureaza intre 3 si 4 luni, totul depinzand de cat de aglomerata este judecatoria
  • Dupa sentinta de divort si comunicarea deciziei prin intermediul postei pentru ambele parti, mai dureaza inca 30 de zile pana ca hotararea asupra divortului sa ramana definitiva. In aceasta perioada, oricare dintre parti poate face apel, urmand ca perioada procesului sa se extinda.

Toate aceste aspecte asupra divorturilor ce au loc in capitala, sunt cunoscute de avocatii pentru divorturi din Bucuresti. Angajarea unui avocat de divort in Bucuresti este mai utila atat pentru dobandirea actelor necesare, cat si pentru scurtarea perioadei de proces prin discutiile pe care avocatii le au cu ambele parti. Daca avocatul ajunge la un comun acord cu partea care refuza divortul, perioada procesului se poate scurta.